Afspraken
Afspraak maken
Voor een bezoek aan de huisarts, de doktersassistente of de praktijkondersteuner kunt u op de volgende manieren een afspraak maken:
- Via het patiënten portaal
- Telefonisch
Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.00u – 17.00uur.
Afspraak of dubbele afspraak
Tijdens de afspraak bij de huisarts kunt u uw klacht bespreken, het consult bij de huisarts duurt 10 minuten. Indien u meerdere vragen heeft of u wenst meer tijd voor het bespreken van uw klachten is het mogelijk om een dubbele afspraak (20 minuten) te plannen.
Huisbezoek aanvragen
U kunt een huisbezoek aanvragen als u niet in staat bent om naar de praktijk te komen. U kunt dan het beste voor 10.00uur bellen. De bezoeken worden eind van de ochtend of eind van de middag afgelegd. Omdat er in de praktijk betere onderzoek- en behandelmogelijkheden zijn, vragen wij u om indien mogelijk naar de praktijk te komen.
Inloopspreekuur
Door het coronavirus is er geen inloopspreekuur op de praktijk. Het is alleen mogelijk om telefonisch of via het portaal afspraken in te plannen vanaf 07.30uur.
Doktersassistente
Voor de volgende verrichtingen kunt u terecht bij de doktersassistente:
- Injecties
- Hechtingen verwijderen
- Wondverzorging en zwachtelen
- Bloeddrukmeten
- Bloedsuiker, HB en CRP bepalen
- Uitstrijkje in kader van het bevolkingsonderzoek
- ECG
- Cardia eventrecorder of Holter
- Enkel tapen
- Enkel-arm index
- Oren uitspuiten
Voor het uitspuiten van de oren is het van belang dat u eerst 3 dagen olie druppelt in het oor. Houd uw hoofd opzij of ga even op uw zij liggen. Laat een paar druppels slaolie, olijfolie of water in het oor vallen. Blijf even zo zitten of liggen. De druppels hebben dan de tijd om in de gehoorgang te gaan. Doe dit 2 keer per dag. - Wrat behandeling
De assistente stipt de wratten aan. Het behandelen van wratten kan op twee manieren. Met stikstof, dit gebeurt door middel van bevriezing en is vaak pijnlijk of met monochloorazijnzuur deze behandeling is niet pijnlijk en alleen geschikt voor hand- en voetwratten. De behandeling van de wrat is vaak effectief naar meerdere keren aanstippen. Voor meer informatie over wratten klik hier. - Urine onderzoek
U kunt bij onze balie gratis een urinepotje afhalen als u urine wilt na laten kijken. Wij ontvangen de urines het liefst in deze potjes. De uitslag is vaak onbetrouwbaar in eigen gewassen potjes. Graag urines tussen 8.00-10.00 uur inleveren en na opvangen in de koelkast bewaren tot het moment dat u het potje wegbrengt naar de praktijk. Vermeld bij het afgeven van de urine wat uw klachten precies zijn. Voor meer informatie voor het opvangen van urine bij kinderen klik hier. - 24-uurs bloeddruk meting
Uw huisarts of praktijkondersteuner laat een 24-uurs bloeddrukmeting doen bij onduidelijkheid over uw mogelijk te hoge bloeddruk. De bloeddruk meter wordt door de assistente om uw bovenarm aangebracht en u krijgt van haar uitleg en instructie. Deze speciale bloeddrukmeter meet met regelmaat uw bloeddruk. Voor het bespreken van de uitslag maakt u een (telefonische)afspraak bij uw huisarts of praktijkondersteuner.
Praktijkondersteuner Somatiek (POH S)
De POH-S is opgeleid om patiënten met diverse (vooral chronische) aandoeningen te begeleiden en te behandelen. Er zijn speciale spreekuren voor suikerziekte, hart- en vaatziekten en longziekten zoals astma en COPD. Ook voor adviezen rond stoppen met roken kunt u bij hen terecht.
Praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg (POH GGZ)
De praktijkondersteuner GGZ is gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met psychische klachten zoals bijvoorbeeld somberheid of stress. Samen met u zal de praktijkondersteuner proberen de problemen te verhelderen en u handreikingen te geven. Soms is een aantal gesprekken al voldoende om u te helpen. Wanneer blijkt dat u meer langdurige en gespecialiseerde hulp nodig heeft, kan de POH-GGZ, in overleg met u en de huisarts, u gericht verder verwijzen. Zij is goed op de hoogte van welke mogelijkheden er zijn en werkt nauw samen met uw huisarts.